miercuri, 23 mai 2012

Rusia țară democratică ???

Federatia Rusă mă uimește cu tempourile de dezvoltare a democrației. Adoptarea legii practic interzice manifestările opoziției din partea populației nemulțumite de guvernare. Propunerea mea ar fi modificarea denumirii federației în URSS totul se schimbă cu timpul.

Vladimir Putin a aplicat lovitura de graţie protestatrilor ruşi. Potrivit unui proiect de lege, persoanele care vor protesta fără autorizaţie vor fi sancţionate cu amenzi de 30 de ori mai mari, decât cele actuale. Astfel, cine va risca să-şi exprime nemulţumirea în public va lua o amendă, care ar putea să ajungă până la 38.000 de euro. 

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a adoptat ieri, în primă lectură, un proiect de lege vizând majorarea amenzilor pentru încălcarea ordinii la mitinguri. Documentul a fost susţinut de 236 de deputaţi ai partidului de guvernământ, în timp ce alţi 207 aleşi au votat împotrivă. Conform noilor amendamente la Codul încălcărilor administrative, propuse de către deputaţii din "Rusia Unită", organizatorii care permit încălcări ale legii în timpul manifestaţiilor trebuie sancţionaţi cu amenzi de până la 1,5 milioane de ruble, de 30 de ori mai mari decât cele prevăzute în prezent. În cazul participanţilor obişnuiţi, amenda maximă trebuie majorată de la cinci mii de ruble, la un milion de ruble. Actul normativ a fost iniţiat în contextul unei ample mişcări de protest declanşate în Rusia după alegerile parlamentare din decembrie trecut, marcate, potrivit opoziţiei şi observatorilor internaţionali, de fraude masive în favoarea formaţiunii lui Putin, "Rusia Unită".  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu